Apeldoorn

bel(055) 720 0850

Deventer

bel(0570) 726 900
Maak direct een afspraak

Wat zijn therapeutisch elastische kousen?

Therapeutisch elastische kousen bij Voetcomfort

Therapeutisch elastische kousen (TEK) geven extra druk aan je arm of been. Hierdoor verminderen klachten als vochtophoping en vaatproblemen.
Voetcomfort heeft therapeutisch elastische kousen in alle soorten en maten. Van dun en elegant tot robuust en stevig. Welke kousen voor jou geschikt zijn hangt af van de ernst van je aandoening en de vorm van je arm of been.

Hoe werken therapeutisch elastische kousen?
De druk van de kousen verbetert de functie van je aderen en lymfevaten. De doorbloeding wordt positief gestimuleerd. Het teveel aan vocht wordt afgevoerd. Een groot deel van je klachten verdwijnt en ergere klachten worden voorkomen. De kousen nemen de oorzaak van je probleem helaas niet weg. Als je de kousen niet meer draagt, komen de klachten terug.

Aandoeningen
Therapeutisch elastische kousen worden voorgeschreven door je arts of specialist.
Ze geven verlichting bij de volgende aandoeningen:

  • spataderen (varices)
  • vocht (oedeem)
  • chronische veneuze insufficiĆ«ntie (vaatproblematiek)
  • trombose
  • wondroos
  • lymfoedeem en lipoedeem

Steunkousen
Therapeutisch elastische kousen worden ook wel steunkousen genoemd. Dit is niet juist. Steunkousen geven slechts minimale steun en helpen alleen bij zeer lichte problemen. Therapeutisch elastische kousen daarentegen geven maximale steun en helpen bij alle bovengenoemde aandoeningen. De kousen zijn verkrijgbaar in verschillende drukklassen. Zodat jij altijd de kous krijgt die voor jou geschikt is.

× Stel je vragen via WhatsApp!