25 januari 2018

Diabetes en slaap

Diabetes En Slaap

Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid slaap van invloed is op de suiker-, vet- en koolhydratentoename bij mensen.

Artikel over diabetes en slaap.

Aan het begin van ieder nieuw jaar zien wij als podotherapeuten de Diabetes Mellitus (suikerziekte) patiënten bij ons op de praktijk om de jaarlijkse voetcontroles uit te voeren.

Veel mensen vragen zich af waar dit onderzoek eigenlijk voor nodig is.

Mensen met Diabetes hebben een verhoogd risico op meerdere complicaties zoals zenuwbeschadigingen, hart- en vaatziekten, verminderd zicht, maag en darmklachten, en nierfunctiestoornissen. De zenuwbeschadigingen en problemen met hart en bloedvaten zijn de reden van het bezoek aan de podotherapeut. Tijdens het consult wordt door de podotherapeut onderzocht met welke complicaties de patiënt te kampen heeft. Er wordt getest hoe het gevoel en de doorbloeding in de voeten is. Daarnaast bekijkt de podotherapeut of er verhoogde drukken in de voet aanwezig zijn. Ook wordt in dit onderzoek bepaald welk risicoprofiel de patiënt heeft en welke behandeling hij of zij nodig heeft van de pedicure.

Voetcomplicaties bij diabetes.

Heeft u diabetes en wilt u weten wat de status is van uw voeten/benen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te plannen bij een van onze podotherapeuten. Voetcomfort Deventer is makkelijk bereikbaar en onze podotherapeuten zijn ook op meerdere locaties werkzaam. Bezoek onze website voor informatie of bel ons op nummer 0570-726900.

Vond je dit bericht interessant?

Deel het via onderstaande kanalen!

s.toorneman@voetcomfort.nl
Sabine
Delen:
Whatsapp button