1 februari 2022

Wond Expertise Centrum – Deventer Ziekenhuis

Onze podotherapeuten zijn ook te vinden in het Deventer Ziekenhuis bij het Wond Expertise Centrum. Podotherapeut Lian vertelt je er graag meer over:

Als podotherapeut kom ik vaak voetwonden tegen. Dat is ook de reden dat ik zo trots ben op de samenwerking met het Wond Expertise Centrum (WEC) in het Deventer Ziekenhuis.

In dit multidisciplinaire team bieden wij zorg op maat bij de complexere wonden. Hierbij werk ik samen met een revalidatiearts, verpleegkundig specialist en een wondverpleegkundige. Mocht het nodig zijn kunnen we ook een beroep doen op de vaatchirurg, fysiotherapeuten of een dermatoloog. Daarnaast zijn ook onze orthopedisch schoenmakers betrokken bij dit spreekuur.

Deze complete bezetting van het team maakt dat ik, samen met het team, de wondverzorging passend kan maken op de patiënt, omdat er vanuit verschillende vakgebieden gekeken wordt. Hiermee kan er een zo goed mogelijke behandeling ingezet worden om de wond snel te doen sluiten. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij de genezing van een wond, zo ook vochtprobleem in de benen. Hiervoor werk ik veel samen met compressietherapeuten die met hun expertise de juiste therapeutische kous kunnen aanmeten. Ik hou graag de lijnen kort, dus is er binnen Voetcomfort ook een compressietherapeut aanwezig.

Op deze poli zijn we ook constant bezig met de preventie van de wonden, zodat we de kans steeds kleiner maken dat een wond in de toekomst ontstaat of terugkeert. Daar spelen ook onze orthopedische schoenmakers en medisch pedicures een belangrijke rol in.

Vond je dit bericht interessant?

Deel het via onderstaande kanalen!

s.toorneman@voetcomfort.nl
Sabine
Delen:
Whatsapp button