Apeldoorn

bel(055) 720 0850

Deventer

bel(0570) 726 900
Maak direct een afspraak

Het podotherapeutische onderzoek

ONDERZOEK
Je eerste afspraak bij Voetcomfort is een onderzoek.
Jouw klacht wordt uitgebreid besproken. Onze podotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak.  Vervolgens wordt de voorlopige diagnose gesteld. Het onderzoek duurt ongeveer een uur.

DE PODOTHERAPEUT GEBRUIKT DE VOLGENDE ONDERZOEKSMETHODES:

Inspectie
Tijdens de inspectie kijkt de podotherapeut naar je houding, met speciale aandacht voor je voeten.

Palpatie
Bij de palpatie wordt de pijnklacht opgezocht. De podotherapeut gaat door te voelen, drukken en/of duwen op zoek naar mogelijke afwijkingen in botstructuren en specifieke pijnplekken. 

Functieonderzoek
Het testen van bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van de gewrichten.
Het functieonderzoek van de voet en de enkel neemt hierbij een centrale plaats in. Wanneer er klachten aan knieën, heupen of rug zijn, wordt het functieonderzoek uitgebreid. In sommige gevallen voert de podotherapeut ook spiertesten uit om klachten te lokaliseren. De therapeut kijkt op welke plaatsen en bij welke druk en/of houding pijn ontstaat.

Ganganalyse
Het analyseren van de afwikkeling en de beweging van de voet. En eventueel van knieën, heupen en romp.

Podoscopie
Een podoscoop is een lichtbak, met een spiegel op de bodem. De podotherapeut bekijkt hiermee de zolen van je voeten om de drukverdeling te beoordelen.

Afdrukken/voetdrukmeting/podografie
Met een blauwdruk of drukmeting beoordeelt de podotherapeut de drukverdeling onder je voet. Het is mogelijk dat een drukmeetplaat, waarop je kunt staan of lopen, wordt ingezet. 

Schoeninspectie
De slijtage van je schoenen geeft informatie over je looppatroon en de mogelijke oorzaak van je klachten. Vooral uit schoenen die je vaak gedragen hebt kan de podotherapeut veel informatie halen.