(0570) 726 900

Bikefitting

Dynamische bikefitting

Plezier in het wielrennen begint bij een goede houding op de fiets. Een houding waarbij je pijnvrij en zonder klachten optimaal vermogen kan leveren. Elke fietser is uniek en heeft dus een andere afstelling nodig. De bikefitting bij Voetcomfort gaat niet uit van rekenmodellen maar gaat uit van het individu. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met jouw klachten, lenigheid, lichaamshouding, leeftijd en fietsdoel.

Tijdens de bikefitting worden er meerdere stappen doorlopen om de afstelling van uw fiets te optimaliseren. Dit wordt gedaan op uw eigen fiets door deze in een Tacx te plaatsen.

Een belangrijk onderdeel van de fitting zal het positioneren van de schoenplaatjes zijn. Zadelhoogte en stuurhoogte worden bij het afleveren van de fiets vaak wel globaal meegenomen, maar de schoenplaatjes worden door de meeste mensen op goed geluk ergens onder de schoenen geplaats totdat het wel redelijk voelt. Omdat je voet vast zit aan je pedaal, kan de juiste afstelling het verschil maken tussen klachten aan je voeten, knieƫn en heupen of het pijnvrij fietsen. Verder zal tijdens de bikefitting gekeken worden naar de juiste zadel en stuurpositie. Ook verkeerde zadelhoogte en stuurpositie kan zorgen voor minder rijplezier. Je ervaart klachten van druk op je handen, pijnlijke schouders of je kan je kracht niet kwijt omdat je zadel te hoog of te laag staat. Dit kan ook zorgen voor een onbalans waardoor je tijdens langere ritten steeds meer ongemak gaat ervaren. Herken je dit, of benieuwd of je de ideale positie op de fiets hebt, maak dan snel een afspraak. Samen met u gaat de sportpodotherapeut verschillende stappen zetten om de voor u optimale positie op de fiets te krijgen.

Dynamische bikefitting totaal bestaat uit:

  • Zadelpositie – hoogte en terugstand
  • Stuurpositie – hoogte en lengte
  • Optimalisatie schoenplaat afstelling
  • Wigjes in de schoen en/of onder de schoen
  • Aanpassing voor in fietsschoenen
  • Oplossingen bij beenlengteverschil

Duur: 90 minuten. Kosten 145 euro

Dynamische bikefitting kort:

  • Optimalisatie schoenplaat afstelling
  • Wigjes in de schoen en/of onder de schoen
  • Aanpassing voor in fietsschoenen.

Duur: 60 minuten. Kosten 115 euro.