Apeldoorn

bel(055) 720 0850

Deventer

bel(0570) 726 900
Maak direct een afspraak

Schoentechnische mogelijkheden op maat

Orthopedische voorzieningen van Voetcomfort

Bij Voetcomfort kan je terecht voor op maat gemaakte orthopedische schoenen.
Maar ook voor andere orthopedische voorzieningen die jouw voetproblemen verminderen.

WAT IS ER ALLEMAAL MOGELIJK?

Orthopedische schoenen & werkschoenen (OSA)
Orthopedische (werk)schoenen worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Onze orthopedisch schoenmaker begint met het aanmeten van de schoenen. Vier weken na het aanmeten volgt de pasafspraak. Met een doorzichtige schoen beoordeelt de schoenmaker de pasvorm en functionaliteit. Hij bespreekt de details zoals de kleur en het model van de schoenen met jou. Ongeveer vijf tot zes weken na de pasafspraak zijn jouw nieuwe orthopedische schoenen klaar.
Voorbeelden van deze orthopedische schoenen vind je in ons portfolio.

Semi-orthopedische schoenen (OSB)
Semi-orthopedische schoenen zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen waarin voldoende ruimte is voor een op maat gemaakt voetbed. De orthopedisch schoenmaker is ongeveer een half uur bezig met het aanmeten van het voetbed en het bespreken van de details. Daarna volgt de afleverafspraak. Tijdens deze afspraak worden pasvorm en functionaliteit nogmaals gecheckt.

Aanpassing aan confectieschoenen (OVAC)
Sommige voetklachten kunnen worden opgelost door orthopedische veranderingen aan confectieschoenen; schoenen die je zelf al in gebruik hebt, of schoenen die je in een goede schoenwinkel koopt. De orthopedisch schoenmaker kan bijvoorbeeld een verhoging, een speciale hak of extra ondersteuning aanbrengen.

Steunzolen
Steunzolen hebben een corrigerende en ontlastende functie. Hierdoor kunnen zij diverse klachten verminderen of zelfs oplossen. Je kunt voor steunzolen ook zonder voorschrijving van een huisarts of specialist bij ons terecht.

Verbandschoenen
Verbandschoenen bieden optimale bescherming en houden wonden drukvrij. De schoenen zijn gemaakt van ventilerend materiaal. Dit bevordert het genezingsproces. De schoenen zijn wasbaar en makkelijk uit te trekken. Wij hebben verbandschoenen op voorraad. Met een voorschrijving van huisarts of specialist declareren wij deze schoenen rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar.

Voorlopig orthopedisch schoeisel (VLOS)
Een VLOS is een tijdelijke schoen die op maat wordt gemaakt. Deze is speciaal ontwikkeld om te dragen bij open wonden of na een chirurgische ingreep. De schoen is bedoeld voor tijdelijk gebruik.

SERVICE
Jouw orthopedische voorziening wordt met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Zijn er toch problemen? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor een goede en snelle oplossing.
Ook voor reparaties of onderhoud aan schoenen, zoals nieuwe zolen of hakken, kan je natuurlijk altijd bij ons terecht.

 

× Stel je vragen via WhatsApp!