Wat zijn therapeutisch elastische kousen?

Therapeutisch elastische kousen zijn aangemeten kousen die druk geven op de armen of benen. Zo bevorderen ze de doorbloeding van het betreffende ledemaat. Therapeutisch elastische kousen worden meestal overdag gedragen. Samen kijken we of je de kousen zelf kunt aantrekken of dat er aanvullende hulpmiddelen nodig zijn.

Wat doen therapeutisch elastische kousen?

Door de juiste drukverdeling wordt de doorbloeding in armen en benen bevorderd. Hiermee wordt het vocht afgevoerd en daarmee ook afvalstoffen. Zo voelen armen en benen vaak minder zwaar aan en verdwijnen of verminderen jouw klachten. Ook verbetert de conditie van de huid en genezen wonden sneller. Armen en benen voelen minder zwaar aan. Als de armen of benen veel oedeem hebben, adviseren we eerst te zwachtelen voor het aanmeten van de kousen.

Nieuw! Elastische Kousen
Productshot Sigvaris Active Masculin Detail Sole Black Cmyk Ecne[1]

Hoe wordt de keuze voor de juiste therapeutisch elastische kous gemaakt?

Wanneer je voor de eerste keer bij de compressietherapeut komt, wordt er door middel van een vragenlijst gekeken naar de klachten en je zorgvraag. Vervolgens worden je armen of benen opgemeten. Op basis daarvan wordt beoordeeld welke kous voor jou het meest geschikt is. Ook kijken we of je de kousen zelf kunt aantrekken of dat er nog aanvullende hulpmiddelen nodig zijn. Indien nodig komt er een ergotherapeut aan huis om te oefenen met het aan- en uittrekken van de kousen met hulpmiddelen. We vinden het belangrijk dat jij zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven.

Afspraak maken

Meest voorkomende klachten

Heb je therapeutisch elastische kousen nodig? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten wanneer wij deze behandeling adviseren. Klik op jouw klacht en bekijk wat je nog meer kunt doen om jouw klachten te verlichten.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button