Wat zijn orthopedische werkschoenen?

Orthopedische werkschoenen worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Onze orthopedisch schoenmaker begint met het aanmeten van de schoenen. Vier weken na het aanmeten volgt de pasafspraak. Met een doorzichtige schoen beoordeelt de schoenmaker de pasvorm en functionaliteit. Ongeveer vijf tot zes weken na de pasafspraak zijn jouw nieuwe orthopedische schoenen klaar.

 

Als je belangstelling hebt in orthopedische werkschoenen, staat hieronder in het kort de werkwijze beschreven.

Vergoeding werkgever

Wij maken een offerte van de werkschoenen en sturen deze naar jou of je werkgever. Zodra wij deze offerte getekend retour hebben ontvangen waarbij een stempel, handtekening en datum vermeld staan, nemen wij de schoenen in productie. Na aflevering van de werkschoenen sturen wij de factuur naar je werkgever.

Voet In Gips
Gips Van Voet Halen Close Up

Vergoeding UWV

Als je privé orthopedische schoenen (OSA) draagt, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van je werkschoenen via het UWV. Volg de volgende stappen:

  • Je gaat naar de website van het UWV. (Link: https://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/aanvragen-voorzieningen-bij-een-visuele-of-motorische-handicap.aspx)
  • Je doorloopt de vragen waarin onder andere gevraagd wordt naar een offerte van de schoenen en een verklaring van de werkgever waarin staat dat je werkschoenen nodig hebt.
  • Als je alles ingevuld en geüpload hebt, kun je het aanvraagformulier online verzenden.
  • Zodra bij het UWV alles binnen is, zullen zij de aanvraag beoordelen. Indien akkoord ontvang je van het UWV een brief. Als leverancier ontvangt Voetcomfort ook bericht dat de aanvraag akkoord is.
  • Zodra de schoenen zijn afgeleverd, stuurt Voetcomfort rechtstreeks een factuur naar het UWV. Je hoeft niets voor te schieten.
Afspraak maken

Meest voorkomende klachten

Heb je orthopedische werkschoenen nodig? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten wanneer wij deze schoenen adviseren. Klik op jouw klacht en bekijk wat je nog meer kunt doen om jouw klachten te verlichten.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button