Wat zijn orthopedische schoenen (OSA)?

Orthopedische schoenen (OSA) zijn volledig op maat voor jou gemaakt. Ze worden voorgeschreven door een medisch specialist. Dit kan bijvoorbeeld een revalidatiearts, dermatoloog, orthopedisch chirurg of reumatoloog zijn. In sommige gevallen kan de podotherapeut of de huisarts ook een verwijzing maken. Je ontvangt een verwijzing waarop de medische indicatie en de aard van het voetprobleem worden vermeld. Op grond hiervan ontwerpt en vervaardigt de orthopedisch schoenmaker jouw op maat gemaakte orthopedische schoenen.

Wat doen orthopedische schoenen (OSA)?

Er zijn voetklachten waarbij het een beproeving is om gewoon een stukje te lopen. Het dagelijks functioneren wordt hierdoor beperkt. Het dragen van orthopedische schoenen kan deze beperkingen sterk verminderen en in bepaalde gevallen zelfs opheffen. Als kleine aanpassingen aan confectieschoenen of andere hulpmiddelen onvoldoende zijn om jouw voetproblemen op te lossen, dan bieden orthopedische schoenen vaak de oplossing. Deze schoenen zijn volledig op maat gemaakt om voetproblemen op te lossen. Ook bij diabetes, reuma, verlammingen of trauma dragen orthopedische schoenen bij aan meer comfort en bewegingsvrijheid.

Voet In Gips
Gips Van Voet Halen Close Up

Hoe worden orthopedische schoenen (OSA) gemaakt?

Tijdens een eerste afspraak bespreken we je klachten en wensen en worden jouw voeten nauwkeurig opgemeten. Hierna maakt de orthopedisch schoenmaker een gipsafdruk. Bij de tweede afspraak wordt aan de hand van een plastic proefschoen en/of onderwerk gekeken waar eventuele knelpunten zitten. Na de pasfase gaan we over tot productie van de orthopedische schoenen. Als de schoenen klaar zijn, pas je deze bij ons tijdens een derde afspraak. Na ongeveer zes weken zien we elkaar voor een controleafspraak.

Afspraak maken

Meest voorkomende klachten

Heb je orthopedische schoenen nodig? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten wanneer wij deze behandeling adviseren. Klik op jouw klacht en bekijk wat je nog meer kunt doen om jouw klachten te verlichten.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button