Wat zijn klittenbandzwachtels?

Een klittenbandzwachtel is een systeem van banden dat met klittenband op spanning wordt gebracht om een arm of been. Een dergelijke zwachtel is vaak zelf aan te brengen, zodat je niet afhankelijk bent van thuiszorg.

Wat doen klittenbandzwachtels?

Door de juiste drukverdeling wordt de doorbloeding bevorderd. Het vocht in armen of benen wordt daardoor afgevoerd en daarmee ook afvalstoffen. Hierdoor voelen je armen en benen vaak minder zwaar aan en neemt de omvang van het ledemaat af. Vaak resulteren klittenbandzwachtels in een elastische kous.

Klittenbandzwachtel Img
Klittenbanzwachtel

Hoe wordt de keuze voor een klittenbandzwachtel gemaakt?

Wanneer je voor de eerste keer bij de compressietherapeut komt, wordt er door middel van een vragenlijst gekeken naar de klachten en je zorgvraag. Vervolgens worden je armen of benen opgemeten. Als een elastische kous (nog) niet mogelijk is, kan de keuze gemaakt worden voor gewone zwachtels of klittenbandzwachtels. Dit gaat vaak in overleg met andere behandelaren, zoals de huisarts, thuiszorg of de oedeemtherapeut.

Afspraak maken

Meest voorkomende klachten

Heb je klittenbandzwachtels nodig? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten wanneer wij deze behandeling adviseren. Klik op jouw klacht en bekijk wat je nog meer kunt doen om jouw klachten te verlichten.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button