OSB-schoenen

OSB-schoenen zijn semi-orthopedische schoenen. Deze schoenen kunnen helpen bij het verbeteren van de pasvorm en het verhelpen van voetklachten.

Wat zijn OSB-schoenen?

OSB-schoenen worden gemaakt op basis van een bestaande leest. De orthopedisch schoenmaker bekijkt jouw voeten en meet deze volledig op. Op basis van jouw klachten en de gemeten maten wordt het ideale model voor jouw voet samengesteld.

Wat doen OSB-schoenen?

Semi-orthopedische schoenen kunnen helpen bij het verbeteren van de pasvorm en het verhelpen van klachten aan je voeten. In veel gevallen worden semi-orthopedische schoenen aangemeten wanneer je in de normale schoenwinkels geen geschikte schoenen meer kunt vinden. Doordat wij deze schoenen volledig kunnen aanpassen naar jouw voet, is het mogelijk om weer een leuke en hippe schoen te dragen!

Osb Schoenen
Osb Schoen Wit

Hoe worden OSB-schoenen aangemeten?

De orthopedisch schoenmaker bekijkt de stand van je voeten, de bewegelijkheid van je voeten en hoe jij op blote voeten loopt. Ook bekijkt de orthopedisch schoenmaker je huidige schoenen. Vervolgens worden afdrukken van je voeten gemaakt en wordt de voet opgemeten. Aan de hand van deze gegevens bepaalt de orthopedisch schoenmaker de ideale pasvorm voor jouw voeten.

Je kunt OSB-schoenen vergoed krijgen als je een verwijzing hebt van een specialist. Bij sommige zorgverzekeraars is het ook mogelijk om schoenen te laten maken wanneer je een verwijzing hebt van de podotherapeut of de huisarts.

Meest voorkomende klachten

Heb je verbandschoenen nodig? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten wanneer wij deze schoenen adviseren. Klik op jouw klacht en bekijk wat je nog meer kunt doen om jouw klachten te verlichten.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button