Wat is vocht in de benen?

Verdikte benen verschijnen vaak in de loop van de dag. In de ochtend zijn je benen vaak weer mooi slank. Dit betekent dat er vocht in de benen zit, ook wel oedeem genoemd. Bij vocht in de benen ervaart u aan het einde van de dag vaak de meeste klachten.

Symptomen

Bij vocht in de benen ervaar je zware, vermoeide benen. In je benen kan een putje blijven staan wanneer je ongeveer 30 seconden je duim in je been drukt. In de loop van de dag worden uw (onder)benen dikker, terwijl ze in de ochtend gewoon een normale dikte hebben. ’s Nachts kan je een vervelende kramp in je benen ervaren. Ook kan je last hebben van rusteloze benen.

Beide Knieën
Nieuw! Elastische Kousen

Oorzaken

Vocht in de benen kan diverse oorzaken hebben, variërend van te weinig beweging tot hartproblemen. Ook komt vocht in de benen vaak voor bij spataderen of veneuze insufficiëntie, dit is een chronisch verminderde functie van de afvoerende vaten.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Voldoende bewegen is belangrijk om vocht in de benen te voorkomen. De kuitspierpomp helpt dan mee om het vocht weer omhoog in de aderen te pompen. Twee keer per dag een half uurtje de benen omhoog leggen kan ook helpen. Elastische kousen helpen je (onder)been dun te krijgen en te houden. Als je veel oedeem heeft, moet je eerst een tijdje gezwachteld worden voordat je kousen krijgt.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button