Wat zijn OVAC-schoenen?

OVAC is een afkorting voor Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoen. De eigen schoenen lopen vaak het lekkerst, maar soms is een kleine aanpassing aan een zool of hak of extra ondersteuning nodig. Dit kan een enorm verschil maken, waardoor het lopen vergemakkelijkt wordt.

Wat doen OVAC-schoenen?

Een orthopedische aanpassing aan een confectieschoen heeft als doel je voetprobleem te verlichten of te verhelpen. Enkele voorbeelden van orthopedische aanpassingen aan een confectieschoen zijn:

  • Het verhogen van de schoen wanneer het ene been langer is dan het andere om zo het beenlengteverschil bij het lopen op te heffen.
  • Het plaatsen van een afwikkelrol onder de schoen, zodat je je voeten soepeler kunt afrollen.
  • Steunzolen om meer stabiliteit te geven.
Ovac Schoen Heren
Ovac Schoen Dames

Wat is het proces bij OVAC-schoenen?

Bij het aanmeten van de schoenen wordt besproken wat de voorgeschreven voorziening is. Er vindt een uitgebreid voetonderzoek plaats, waarna we de tijd nemen om samen met jou te kunnen bepalen hoe de schoenaanpassingen worden uitgevoerd. Na het aanmeten duurt het twee tot vier weken voor de schoenen gereed zijn.

Vergoeding
Indien op grond van de verwijzing door de specialist vergoeding mogelijk is, wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. Of de aanpassing in de confectieschoen (deels) vergoed wordt, is afhankelijk van de voorwaarden van je zorgverzekeraar.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button