Wat is een overbelasting van de binnenste knieband?

Als de binnenste knieband overbelast is, dan ontstaat er een pijn aan de binnenzijde van de knie. Dit ontstaat door een chronische overbelasting van deze knieband. Meestal is dit een gevolg van een afwijkende functie van de knie, maar in sommige gevallen kan een geleden trauma ook een oorzaak zijn.

Symptomen

Bij een overbelasting van de binnenste knieband is er een zeurende pijn aanwezig aan de binnenzijde van de knie. Bij meer belasting wordt de pijn vaak ook erger. In veel gevallen komt de pijn opzetten tijdens sporten of langdurig belasten.

Binnenkant Knie
Beide Knieën

Oorzaken

Een overbelasting van de binnenste knieband kan worden veroorzaakt door een afwijkende stand van de voeten of de knieën tijdens het belasten. Als de voeten naar binnen gekanteld zijn tijdens het staan en het lopen, dan draaien knieën ook mee in deze kanteling en ontstaat er een X-stand van de benen. Door deze afwijkende stand komt er extra belasting te staan op de binnenste knieband, wat een chronische irritatie veroorzaakt.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Bij een afwijkende stand van de voeten en knieën kan de podotherapeut podotherapeutische zolen aanmeten om deze stand te corrigeren. De extra belasting die ontstaat bij de X-stand van de benen wordt dan verminderd, waardoor de knieband kan herstellen. Het dragen van stevig schoeisel is hierbij ook van belang.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button