Wat zijn podotherapeutische zolen?

Podotherapeutische zolen worden in je schoenen gedragen ter ondersteuning van je voeten. Om de steunzolen in de schoenen te dragen, moet in veel gevallen in het binnenzooltje uit de schoen gehaald worden. Binnen de podotherapie is een steunzool een belangrijke therapie, omdat dit kan bijdragen aan het verminderen van voet-, enkel-, knie-, heup- en rugklachten.

Wat doen podotherapeutische zolen?

Steunzolen worden toegepast om bijvoorbeeld een betere drukverdeling te creëren onder de voet. Naast een betere drukverdeling kan er met een steunzool ook een standsverandering van de voet worden aangebracht, om zo een voor een betere stand  van de voet, enkel, knie, heup of rug te zorgen.

Steunzool
Schoenzool Slijpen

Hoe worden podotherapeutische zolen gemaakt?

Wanneer je voor de eerste keer bij de podotherapeut komt, worden je klachten uitgebreid onderzocht. De podotherapeut kijkt onder andere naar de stand van de voeten, knie, heup of rug en de beweeglijkheid van de gewrichten. Daarnaast wordt er gekeken naar het looppatroon en wordt er een digitale voetscan gemaakt. In sommige gevallen kan er zelfs een drukmeting en video-analyse gemaakt worden. Hierna wordt de zool digitaal ingetekend. Vervolgens wordt deze naar een freesmachine gestuurd, die het model uit een blok freest. Vervolgens werkt de podotherapeut de zool af tot het gewenste eindproduct.

Afspraak maken

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button