Wat is een Tailor’s Bunion?

Bij een Tailor’s Bunion zit er een bult aan de buitenzijde van de voet. Dit bultje zit ter hoogte van het kleine teengewricht. In sommige gevallen gaat het om een verdikt stuk bot door extra botaanmaak, maar het kan ook ontstaan door de stand van de middenvoetsbeentjes die afwijkend is. De naam Tailor’s Bunion is afgeleid van het Engelse woord ‘tailor’, wat kleermaker betekent. Deze houding kan de klachten veroorzaken, vandaar deze benaming.

Symptomen

Het botje dat uitsteekt ter hoogte van het kleine teengewricht aan de buitenzijde van de voet, kan een stekende pijn geven op die locatie. Deze bult kan hard aanvoelen of juist zacht zijn. Er kan sprake zijn van roodheid, verdikking en warmte. Wanneer deze symptomen aanwezig zijn, is een ontsteking aanwezig. Deze pijnklachten zijn met name aanwezig tijdens het belasten van de voet en het dragen van schoeisel.

Voet Rechts
Voet En Enkel Schuinboven

Oorzaken

Schoeisel dat te strak om de voet zit, is een belangrijke veroorzaker van een Tailor’s Bunion. De druk die op het botstuk komt door strak schoeisel kan extra botaanmaak veroorzaken op die locatie. Tevens kan er een scheefstand ontstaan van de kleine teen.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Allereerst is het belangrijk dat er goed naar de pasvorm van de schoenen gekeken wordt. Wanneer er al extra bot is aangemaakt, gaat de bult niet meer weg en is het belangrijk om ruimte te hebben in de schoenen. Vermijd naden en stiksels die over de pijnlijke plek heen zitten, zo kan de pijn afzakken en de Tailor’s Bunion herstellen. Als er sprake is van een afwijkende voetstand, kan dit ook een oorzaak zijn van de pijnklachten. De podotherapeut kan je hierbij adviseren en onderzoeken wat de oorzaak is.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button