Wat zijn compressiebroeken of -hemden?

Een compressiebroek of -hemd geeft druk op het lichaam. Dit wordt vaak ingezet bij oedeem met een oncologische oorzaak, op het bovenlichaam of in de genitaalstreek. Hierbij kan een speciale pad (een kussentje) worden ingezet om extra druk te geven in een bepaald gebied. Bij lipoedeem wordt een compressiebroek vaak gebruikt om pijnklachten te verminderen.

Wat doet een compressiebroek of -hemd?

Door de juiste drukverdeling wordt oedeem (vocht) in het lichaam afgevoerd. Hierdoor worden vaak minder pijnklachten van het oedeem ervaren en kan het bezoek aan een oedeemtherapeut verminderd worden.

Compressiebroek
Elastische Armkous

Hoe wordt de keuze voor een compressiebroek of -hemd gemaakt?

Je wordt vaak doorverwezen door een oedeemtherapeut of -specialist. Wanneer je voor de eerste keer bij de compressietherapeut komt, wordt er door middel van een vragenlijst gekeken naar de klachten en je zorgvraag. Vervolgens wordt het lichaam opgemeten en maak je samen met de therapeut een keuze voor het product.

Afspraak maken

Meest voorkomende klachten

Heb je een compressiebroek of -hemd nodig? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten wanneer wij deze behandeling adviseren. Klik op jouw klacht en bekijk wat je nog meer kunt doen om jouw klachten te verlichten.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button