Wat is een VLOS?

Een VLOS is een voorlopige orthopedische schoenvoorziening. Een VLOS is een tijdelijke schoen die bijvoorbeeld wordt gedragen na een operatie of wanneer er een wond op de voet aanwezig is. Een VLOS is een uitstekende oplossing wanneer er geen passend schoeisel voorhanden is.

Verbandschoen

Wat doet een VLOS?

Een voorlopige orthopedische schoenvoorziening wordt toegepast om de voet te beschermen, aanwezige wonden te ontlasten en een betere drukverdeling te creëren. Een VLOS wordt toegepast in de periode dat de voet nog geen definitief schoeisel kan verdragen of wanneer de voetklachten nog niet dusdanig zijn verbeterd dat er een definitieve schoen gemaakt kan worden. Met een tijdelijke schoen kun je kort na een operatie of verwonding al weer in beweging komen. Daarmee bespoedig je het revalidatieproces.

Hoe kom ik aan een VLOS?

Je kunt alleen een voorlopige orthopedische schoenvoorziening krijgen op verwijzing van een specialist.

930320

Meest voorkomende klachten

Heb je een voorlopige orthopedische schoenvoorziening nodig? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten wanneer wij deze schoenen adviseren. Klik op jouw klacht en bekijk wat je nog meer kunt doen om jouw klachten te verlichten.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button