Wat is een ingegroeide teennagel?

Bij een ingegroeide teennagel groeit de nagel in de huid. In de meeste gevallen komt dit voor bij de grote teennagel. We zien dit vaker bij jongeren, maar ook volwassenen kunnen veel problemen ervaren van een ingegroeide teennagel.

Symptomen

Vaak is de zijde waar de nagel ingroeit rood en pijnlijk. Daarbij kan er in sommige gevallen bloed, pus en vocht uit de huid komen. Een te krappe schoen of te strakke sok kan de pijn verergeren.

Nagelbeugel
Nagelbeugel 2

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor een ingegroeide teennagel. De nagel kan bijvoorbeeld ingroeien wanneer deze niet goed geknipt wordt (denk aan het wegknippen van de hoeken waardoor een ronde in plaats van rechte nagel ontstaat). Daarnaast kan een ingegroeide teennagel ontstaan door kromme teennagels (hyperconvex) of het dragen van te krappe schoenen. Ook wanneer iemand op je teen is gaan staan of als je je teen hebt gestoten, kan je nagel plotseling anders gaan groeien, waardoor deze ingroeit in de huid.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Neem bij ingegroeide teennagels absoluut geen voetenbad. Wanneer de nagel in de huid drukt en je een voetenbad neemt, wordt de huid week en drukt de nagel nog dieper in de huid. De podotherapeut of pedicure kan ervoor kiezen een deel van de nagel te verwijderen op de plaats waar deze ingroeit. Een andere therapie die veel wordt toegepast is het plaatsen van een nagelbeugel. Deze wordt over de nagel gespannen en zorgt ervoor dat de nagel uiteindelijk weer een rechtere vorm aanneemt.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button