Wat is een nagelbeugel?

Een nagelbeugel (orthonyxie) is een beugel van ijzerdraad die over de nagel wordt gespannen. Dit is een effectieve methode om een structurele standsverandering van de nagel te creëren. We passen dit vaak toe bij nagels die aan het ingroeien zijn. Bij een ingegroeide nagel kan de nagel flink drukken in de huid, wat een vervelende pijn kan veroorzaken. Met behulp van een nagelbeugel wordt de nagel recht getrokken, waardoor deze niet meer kan irriteren.

Wat doet een nagelbeugel?

De spanning die op de nagelbeugel wordt gegeven, zorgt ervoor dat beide zijden van de nagel omhoog worden getrokken. De nagelbeugel moet na ongeveer acht weken herplaatst worden, net zo lang totdat de nagel weer een mooie rechte vorm heeft aangenomen.

Teennagelbeugel
Teennagelbeugel Close Up

Hoe wordt een nagelbeugel gemaakt?

De nagelbeugel wordt door de podotherapeut op maat gemaakt. De podotherapeut maakt van een stukje ijzerdraad een beugel en lijmt deze vervolgens vast op de nagel. Dezelfde nagelbeugel wordt na acht weken gebruikt voor het herplaatsen van de beugel.

Meest voorkomende klachten

Heb je een nagelbeugel nodig? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten wanneer wij deze behandeling adviseren. Klik op jouw klacht en bekijk wat je nog meer kunt doen om jouw klachten te verlichten.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button