(0570) 726 900

De behandelmogelijkheden bij de pedicure

Basis pedicure behandeling

Het knippen en frezen van de nagels. Eventuele ingroeiende nagels en/of mycose nagels worden behandeld. Vervolgens wordt overtollig eelt en eventuele likdoorns verwijderd. Als laatste wordt de nagelomgeving goed schoongemaakt en worden uw voeten heerlijk verzorgd met een voetbalsem.

Nagelbeugel/nagelregulatie

Wanneer u vaak last heeft van ingroeiende nagels, kan een nagelbeugel een prima oplossing zijn. Er wordt gewerkt met diverse beugels. Dit kan zijn een (metalen) draadbeugel of een kunststof beugel. Beide beugels zijn zeer effectief doordat deze op maat gemaakt worden. De beugel wordt over uw nagel gespannen. Elke 6 weken wordt er bekeken of de beugel verplaatst of vervangen moet worden tot de nagel volledig gecorrigeerd is.

In sommige gevallen is het beter om de nagel te begeleiden met gel. Er wordt dan een laagje gel aangebracht op de nagel die middels Uv-licht wordt uitgehard. Deze speciale gel heeft een lichte trekkracht en kan zo uw nagel over een moeilijk punt heen helpen.

Nagelreparatie

Wanneer u een aangetaste of afgebroken nagel heeft kan de nagel worden gerepareerd. Met acryl of gel kan er een mooie nagel op de teen worden geplaatst. Verwar dit niet met de mooie kunstnagels die u van de handen kent. Er wordt geen tip geplaatst, maar de kunstnagel wordt op uw teen gemodelleerd. De nagel kan van elke kleur worden voorzien, ook een neutrale kleur. Zo kunnen heren ook met een mooi verzorgde nagel lopen. De kunstnagel blijft 6 tot 8 weken mooi. Daarna wordt deze weer opnieuw gemaakt.

Orthesiologie

Door middel van siliconen wordt er een hulpstukje gemaakt om zo pijnlijke plekken op/tussen/onder de tenen of elders op de voet te beschermen en/of te ontlasten.

Vilttherapie

Door middel van vilt worden pijnlijke plekken tijdelijk drukvrij gelegd.

Medical Taping

Medical Taping kan worden ingezet voor sport-gerelateerde klachten zoals:
* verzwikte/gescheurde enkelbanden
* doorgezakte voorvoet
* hamstrings
* hielspoor
* achillespees blessures/rupturen
* meniscus

Voet en onderbeen massage

Een heerlijk ontspannende voet en onderbeenmassage. Deze massage heeft een heilzame en ontspannende werking op het lichaam. 

  • het vermindert spanning in spieren en lichaam
  • helpt vochtophopingen verminderen
  • helpt pijnklachten te verminderen
  • bevordert de beweeglijkheid en soepelheid van de gewrichten

Deze behandeling heeft een duur van ongeveer 20/25 minuten en is zowel los als in combinatie met een pedicurebehandeling te boeken.

Gellak full color of french pedicure

Wil jij met spectaculaire voeten in je open schoenen? Kies dan voor een pedicurebehandeling met aansluitend gellak. Gellak is net zo dun als nagellak en net zo sterk en krasvast als gel. Het blijft 6 tot 8 weken zitten, zonder je eigen nagels te beschadigen.

Gellak kan ook prima over een nagelreparatie. Zo zijn alle nagels weer mooi te krijgen. U kiest zelf welke kleur en afwerking u wilt.

Seizoensbehandeling

Veel mensen weten niet dat cosmetische voetverzorging ook heel functioneel en effectief is.
Met een goede cosmetische voetverzorging wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, de huid gereinigd, wordt er vocht in de huid gebracht en wordt gezorgd voor een algehele ontspanning.

In de koude maanden wordt er gebruikt gemaakt van verwarmende producten. En in de warme maanden wordt er gebruik gemaakt van verkwikkende producten.