Wat is artrose in de rug?

Tussen de wervels van een wervelkolom bevinden zich schijven die dienen als schokdemper. Deze tussenwervelschijven worden van mindere kwaliteit naarmate je ouder wordt. Dit wordt artrose in de rug of degeneratie van de tussenwervelschijven genoemd. De wervels worden droger en dunner, waardoor klachten kunnen ontstaan.

Symptomen

Bij artrose in de rug zijn de schijven tussen de wervels versleten, waardoor pijnklachten kunnen optreden. De zenuwen tussen de wervels kunnen bekneld of geïrriteerd raken, waardoor deze zenuwen op hun beurt zenuwpijn kunnen veroorzaken in de rug, bil en het been.

Massage Onderrug
Hele Rug

Oorzaken

Indien de schijven in de rug zich verkleinen of in zijn geheel zijn versleten, kunnen irritaties van de omliggende zenuwen optreden. Doordat de schijf van mindere kwaliteit wordt, kan de buitenste ring van de tussenwervelschijf scheuren en kunnen er proteïnes van de kern van de schijf naar buiten dringen. Dit kan zenuwpijn in het been veroorzaken.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Voor artrose in de rug zijn beperkte behandelmogelijkheden. Slijtage van de schijven of gewrichten laat zich niet herstellen. Een elastisch korset (voor het ondersteunen van de rug) of een pijnpoli kan je helpen bij het verlichten van de klachten.

Bij veel klachten kan een podotherapeutische zool van toegevoegde waarde zijn. Met een podotherapeutische zool kan de druk beter worden verdeeld, waardoor klachten verlicht kunnen worden.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button