Wat zijn aspecifieke rugklachten?

Door de afschuiving van rugwervels tegen elkaar, kan een wervel tegen een zenuw aandrukken met beenpijn als gevolg. Er zijn verschillende gradaties van verschuivingen mogelijk, afhankelijk van hoe ver de wervel ten opzichte van de onderliggende wervel naar voren schuift. Deze afschuiving wordt het vaakst laag in de onderrug ervaren.

Symptomen

Bij aspecifieke rugklachten wordt vaak uitstralende pijn ervaren. Dit kan uitstralende pijn zijn ten gevolge van een breuk of ander trauma, maar kan ook geen directe verklaring hebben. De pijn kan ervaren worden rondom de plek van de breuk of het trauma, maar kan ook uitstraling richting de billen, bovenbenen en/of knieën.

Plek Van Pijn In Rug Aanwijzen
Massage Onderrug

Oorzaken

Door een kleine vermoeidheidsbreuk in een van de wervels (bijvoorbeeld door slijtage) of door een direct trauma, kan een wervel naar voren schuiven. Dit wordt ook wel spondylolisthesis genoemd. De exacte oorzaak van aspecifieke rugklachten kan vaak moeilijk te achterhalen zijn.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Bij veel klachten kan een podotherapeutische zool van toegevoegde waarde zijn. Met een podotherapeutische zool kan de druk beter worden verdeeld, waardoor klachten verlicht kunnen worden.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button