Wat zijn dikke tenen?

De tenen zijn opgezet en lijken op vierkante blokjes naast elkaar, vaak met een plooi bij de aanzet van de tenen. Meestal geeft dit geen pijnlijke klachten. Heb je één of enkele dikke tenen, dan kun je vaak juist wel pijn ervaren.

Symptomen

Bij dikke tenen zijn de tenen gezwollen en soms gevoelig, maar veroorzaken deze meestal geen klachten. Wel heb je een verhoogd risico op smetten en schimmelvoeten (zwemmerseczeem). Eén dikke teen die rood is, kan duiden op een ontsteking. Blijft de ontsteking aanhouden, dan kunnen wij je doorverwijzen naar de huisarts.

Voet En Enkel Schuinboven
Voet Rechts

Oorzaken

De oorzaak van dikke tenen is vaak lymfoedeem. Soms kan ook een verkeerd verdeelde compressie de oorzaak zijn, bijvoorbeeld wanneer er te strak gezwageld is of een kous je voeten afknelt. Als het één teen betreft en deze erg pijnlijk is, kan er sprake zijn van ontstekingen of jicht.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Is er sprake van een verkeerde compressie, dan dient dit eerst te worden opgelost. Vaak trekken de dikke tenen dan vanzelf weg. Bij lymfoedeem is het mogelijk om een teensokje aan te laten meten. Dit wordt in combinatie met een therapeutisch elastische kous gedragen.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button