Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen worden veroorzaakt door een vernauwing van een slagader in het been. Bij het lopen krijgen de spieren niet voldoende zuurstof. De naam ‘etalagebenen’ komt van mensen die stoppen met lopen om even in een etalage te kijken, zodat niet opvalt dat ze pijn hebben.

Symptomen

Bij etalagebenen ervaar je pijn en/of kramp bij het lopen in de kuit, het bovenbeen en/of de bil. De pijn trekt weg als je stil staat. Ook kan je klachten ervaren als verdikte teennagels, het snel krijgen van koude voeten en verminderde haargroei op de benen. Wondjes genezen minder snel.

Een Been Naar Voren
Steunzool

Oorzaken

De oorzaak is een vernauwing van een slagader in het been. Dit noemen we aderverkalking. Om een juiste diagnose te stellen, kan een doppleronderzoek ingesteld worden of kan een EAI-onderzoek (enkel-arm index) gedaan worden. Bij een EAI-onderzoek wordt de bloeddruk in armen en benen gelijktijdig gemeten.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Bij veel klachten kan een podotherapeutische zool van toegevoegde waarde zijn. Met een podotherapeutische zool kan de druk beter worden verdeeld, waardoor klachten verlicht kunnen worden.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button