Wat is een kalknagel?

Bij een kalknagel zit er een schimmel in je nagel. Dit kan geen kwaad. Het ziet er vaak alleen niet zo mooi uit. Een kalknagel kan zowel voorkomen aan de voeten als aan de handen.

Symptomen

De nagel krijgt een andere kleur. Meestal is dit een wit-gele of geel-bruine kleur. Het begint vaak aan de zijkant en verplaatst zich dan verder over de nagel. De nagel wordt brokkelig en een stuk dikker. Dit kan het knippen van de nagel steeds moeilijker maken. De nagel kan ook zomaar loslaten.

Voet, Enkel En Handen
Voet En Enkel Schuinboven

Oorzaken

Schimmels zitten overal. Ook op jouw lichaam. Meestal is dit niet erg. De huid beschermt ons middels een vetlaagje tegen deze schimmels. Wanneer de huid de schimmels niet goed genoeg tegen kunnen houden, kan deze het lichaam betreden. Hierdoor kunnen schimmelnagels ontstaan.

Je kunt sneller schimmelnagels krijgen als je:
– Lang doucht
– Veel zeep en shampoo gebruikt
– Diabetes hebt
– Huidziekten hebt
– Een verminderde afweer hebt

Schimmelnagels zijn besmettelijk en overdraagbaar aan anderen.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Er zijn veel medicijnen, crèmes en andere oplossingen op de markt om schimmelnagels te laten verdwijnen. Echter, van al deze middeltjes is niet bewezen dat ze ook daadwerkelijk effectief zijn. In sommige gevallen kunnen ze ook nog vervelende bijwerkingen hebben. Wanneer je de nagel niet meer zelf kunt knippen, dan is het aan te raden een pedicure te bezoeken.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button