Wat is een slijmbeursontsteking?

De slijmbeurs zorgt ervoor dat alle bewegingen van een gewricht pijnloos en wrijvingloos kunnen bewegen zonder dat de pees schuurt tegen de huid of over het bot heen. De slijmbeurzen zitten in de elleboog, schouder, heup, knie en de hiel. Als er een slijmbeursontsteking aanwezig is, zit er dus een ontsteking in het kussentje met vocht, waardoor er wel wrijving en pijn kan ontstaan bij het bewegen.

Symptomen

Het gewricht waar de slijmbeursontsteking zich bevindt, is pijnlijk en kan stijf aanvoelen. Bij het bewegen zullen deze klachten herhaaldelijk terugkomen. Er kan ook een zwelling ontstaan en de locatie van de ontsteking kan wat warm aanvoelen.

Voet Gestrekt
Voet Rechts

Oorzaken

Overbelasting of een trauma zijn de meest voorkomen oorzaken van een slijmbeursontsteking. Als er een trauma heeft plaatsgevonden, kan de slijmbeurs geïrriteerd of ontstoken raken. Dit kan leiden tot pijnklachten bij het bewegen van de gewrichten. Een voorbeeld van overbelasting is het herhaaldelijk te veel druk zetten op een gewricht, waardoor de slijmbeurs ontstoken kan raken.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden

Bij veel klachten kan een podotherapeutische zool van toegevoegde waarde zijn. Met een podotherapeutische zool kan de druk beter worden verdeeld, waardoor klachten verlicht kunnen worden.

Heb je vragen? Bel gerust!

Wil je direct met ons in contact komen?
Dat kan! Onze medewerkers staan je graag te woord.
Wij zijn dagelijks van 8:30 tot 13:30 telefonisch bereikbaar!

Inloopspreekuur

Heb je een korte vraag of wil je snel vrijblijvend advies?
Kom naar ons gratis inloopspreekuur in Deventer.

Dinsdag tussen 16:00 en 17:00

Lees meer
Whatsapp button